Dacia-Romania

Dupa insemnele societatii de asigurari Transsylvania 1868, am mai gasit urmele unei alte vechi societati romanesti de asigurari care a functionat si in Arad: Dacia-Romania.

Societatea de asigurari Dacia se infiinteaza in anul 1871 cu un capital de 3 milioane de lei. Este prima societate romaneasca de asigurari iar interesul starnit in randul populatiei este unul deosebit. Printre membrii fondatori se numara personalitati marcante ale vremii cum ar fi: B. Boerescu, T.F. Negroponte, G. Gh. Cantacuzino, Menelas Ghermani, Th. Mehedinteanu, St. Ioanide, C. Deroussi, V.C. Porumbaru si Alexandru Zissu.

In anul 1873 se infiinteaza a doua societate romaneasca de asigurari, Romania, cu un capital de 2 milioane lei. Este sustinuta de personalitati precum Beizadea D. Grigore Ghica, principele Al. B. Stirbei, Mihail Kogalniceanu.

In anul 1881 cele doua societati fuzioneaza formand astfel societatea Dacia-Romania, care va desfasura o activitate prospera in timp, rezistand pana dupa al doilea razboi mondial.Un scurt istoric al asigurarilor din Romania poate fi gasit aici.

dr

Mai jos, o imagine cu sediul din Arad al societatii Dacia-Romania (Bd.Revolutiei, langa catedrala catolica).

25

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s